Az ipanema csaj




Újságíróként Sara Carbonero nagyon is tisztában van a hatalom (néha rossz értelemben) szóval. Rendkívül óvatosan bánik azzal amit mond, mivel  túl gyakran került a viták középpontjába és bebizonyosodott, hogy a közösségi oldalak sokszor csak kiragadnak bizonyos dolgokat a nyilatkozatokból.



Annak ellenére, hogy egy kezdődő influenzával szenved és a nap rettenetesen tűz, Sara a fotózás minden egyes részletében részt vesz.. A kiváló brazil szandál márkának, az Ipanemanak az arca ettől az évtől, ami egybe esik a Világbajnoksággal. Brazília és a divat kéz a kézben jár most Sara esetében, sport újságírás, nyaralás, Martín anyukája és szinte önkéntelenül is stílus diktátor. "Már az elején teljesen odavoltam az Ipanema ajánlatáért. A strandmegjelenést teljesen az ő szandáljaikkal azonosítom, és ez fontos, ha egy terméket kell képviselned."



A blogjában divattanácsokat ad, néha recepteket és mindenféle terveket, gyermekkori élményeket vagy emlékeket is megoszt az olvasóival. "Nagyon nehezen döntöttem el, hogy bele kezdjek-e, mert voltak fenntartásaim, nincs közösségi oldalam sem, de most már nagyon örülök, hogy belevágtam, rengeteg szeretetet kapok, nagyon szeretem a közvetlen párbeszédeket." Sara kiegyensúlyozott akkor is amikor a munkájáról van szó, amikor megragadja a mikrofont és a pálya széléről jelentkezik be élőben. Ezt fogja tenni most júniusban a Világbajnokságon is. "Tavaly én csináltam a Konföderációs Kupát. Egy ekkora sportesemény, amely egy egész országot lefed, hatalmas nyomással jár. Úgy gondolom, hogy Spanyolország képes lesz megnyerni a Világbajnokságot, de nagyon nehéz lesz". A focitól eltekintve is nehéz lesz ez a Világbajnokság Sara számára: első gyermeke, Martín januárban született és az élete az óta teljesen megváltozott, szinte már beteljesült. Rengeteg szülői kézikönyvet olvasott, de semmi nem készítheti fel olyan jól mint a saját megtapasztalása.



"Olvastam könyveket, sokan nem akarták elhinni, de minden olyan ösztönösen jött. Mindig tudtam, hogy a babának mire van szüksége, és a dolgok mentek maguktól is. Szeretem látni, ahogy napról napra egyre jobban megismerjük egymást. Lenyűgöző mikor elcsíped az első mosolyát." - mondja a műsorvezető, és karibi türkiz szemei még a szokottnál jobban is világítanak. Azt mondja Martín szabadságot ad neki, és az anyukáknak nem szabadna megijedni ettől, ez egy logikus magyarázat. "Miután gyermeked születik, megváltoznak a prioritásaid. Az összes többi aggály eltűnik a fejedből, ami előtte annyi gondot okozott. Olyan dolgok lettek jelentéktelenek, amik miatt rengeteget aggódtam korábban".
Martínnak köszönhetően egy kis szünetet tud tartani és élvezni a hobbijait otthon, mint például az olvasás, a kötés és a gitározás, ami az egyik kedvenc hobbija lett az elmúlt években.. 



Gyerekként Sara sok történetet hallott a Carrusel Deportivoról (Spanyolország legrégebbi sportrádiós műsora, az '50-es évek óta folyamatosan) otthon a nagymamái meséltek neki a műsorról. Mindig is tudta, hogy újságíró akar lenni és a pillangók a gyomrában már az első alkalommal megjelentek, amikor a Marca Radioban először adásba került, gyakornokként. " "Az asztal mögött rengeteg kiszámíthatatlan tényező van, bármi rossz bekövetkezhet, emellett ideges is vagy és még improvizálnod is kell".
Dolgozó anyaként Sara Carbonero védelmére szóljon, ő inkább a szakmai, "technikásabb" foci rajongó, mint a szenvedélyes fajta, egy 30 éves nő, aki folyamatosan ki van téve a közvéleménynek, de mégis arra törekszik, hogy a legfontosabb értékeit megtartsa magának.