Diego Lopez, a Real Madrid kapusa, és felesége Iria Otero a Vanity Fair számára adott interjút, az online változatot olvashatjátok:



Úgy tűnik Diego Lopez immunis az elszabadult média cunamira. A kapus csendes életet él  a város központban a feleségével Iriával és a lányával, Zoéval.



Mióta kinevezték Iker Casillas helyettesének, Lopez neve rengeteg ellentmondásos vitában felmerült. " Nem szoktam másokkal foglalkozni. Mindig is hittem a saját evolúciómban és úgy hiszem, hogy nem érhetsz el mindent a fociban 20 vagy 30 éves korodra, csakis sok éves karrierrel.  Ez nagyon nehéz az olyan játékosoknak, mint nekem is, akik nem zsenik, hanem kemény munka árán jutottak el idáig." Az újságírók és a rajongók kritikája hidegen hagyja: "Próbálok nem törődni a kritikákkal vagy a dicséretekkel. A munkámra koncentrálok. A véleménye mindenkinek lehet más." A karrierjéről és arról, hogy a világ egyik legjobb csapatában marad a véleménye elég egyértelmű: "Másfél éve vagyok itt, és még van három évem. A dolgok jól mennek. Nincs okom arra, hogy távozzak." hozzáteszi: " Továbbra is sikeres akarok maradni a Real Madridnák... remélem, itt tudom befejezni a karrieremet."



José Mourinhoról, a vitatott edzőről, aki leigazolta őt: "Talán a legvége nem volt a legjobb, mert vesztettünk a Bajnokok Ligájában és a Copa del Rey döntőben is. De az emberek az öltözőben a halálig kitartottak volna az edzővel és a csapattal." és Carlo Ancelottiről, a jelenlegi edzőjéről is csak jó szavai vannak: "Fantasztikus szakember. Nagyszerű egységet hozott létre a csapat és a stáb között".  Lopez a csapattársairól is beszél: " Xabi, Arbeloa, Cristiano... karakteres játékosok, már sok évet töltöttek a csapattal és nagyon fontosak. A kritikus pillanatokban mindig a csapat rendelkezésére állnak". Diego azt mondja, nincs harc az egók között: " Sokkal normálisabbak, mint azt az emberek gondolják".





Lopez egy 300 fős kis faluban született Galíciában, és most Madridban él a feleségével Iria Oteroval és a lányával, Zoéval. Gyakori, hogy a családot Salamanca (Madrid egyik belvárosi kerülete) utcáin látják, hiszen a városközpontban élnek: " Nem akarok biztonságiakkal körülvéve élni. Egy kis faluban nőttünk fel és szeretünk normális családi életet élni" - mondja a felesége, aki szintén egy kis galíciai faluból jött.


Diego és Iria egy szokatlan páros a futball világában. A szerény származásúak, egy kőműves és egy pék gyermekei, akik évekkel ezelőtt találkoztak, közös barátok révén. Egyszerű az ízlésük és elhatárolják magukat a luxustól, ami a focisták világát körülveszi. "Az esküvőnkre és a nászutunkra nem sajnáltuk a pénzt. De egyébként... az autó, amit kaptam (legújabb modell, családi Audi) és az órák, ami kicsit luxus.”