Itt a Telecinco hírek ideje... kezdjük!



"Si fuera yo capaz de conseguir
tenerte alguna vez entretenida
hacerte por lo menos sonreír
promote estarte agradecido
promote estarte agradecido" 
(Agradecido, Rosendo)



Helló! 

Ma ezt a zenét választottam, mert ez az első dolog, amit akarok, ezer köszönetet adni nektek az első posztom nagyszerű fogadtatásáért, a rengeteg kommentért és üzenetért amit hagytatok. Bocsánat, hogy nem tudok mindre válaszolni, de rengeteg idő... több mint 500 szeretet jel. Szívből köszönöm. Kedden nagyon boldogan mentem aludni és egy kicsit dagadtan (terhesség alatt mikor valakinek feldagadnak a lábai- így érti Sara).  (ilyen vagyok mostanában... ;-))





Fókuszáljunk a témára... egy szürke csütörtök a munkában, a szakmám az amiről ma beszélek.
Múlt héten, biztos vagyok benne néhányan tudjátok, az ELLE magazin megrendezte az első ELLE Talks-t, ami egy olyan kezdeményezés, amelyen vezető szakemberek tartanak mikro-előadásokat, különböző területekről. Egy-egy beszéd nem haladhatja meg a 10 percet, így amellett, hogy nagyon érdekes is volt, élvezhető volt az egész nap.
Az első alkalom témája a munka volt. Én vezettem a rendezvényt Ramon Arangüena-val, de az igazi szerencsém az volt, hogy itt lehettem és annyi pozitív üzenetet hallhattam, ösztönözve bennünket, hogy nagy szerencsénk van, hogy van munkánk ezekben az időkben, hogy élvezzünk minden napot, értékeljük, és szeressük..

Mindegyiket nagyon szerettem, de a legjobb és legösztönzőbb Margarita Alvarezé volt, aki az Adecco marketing és kommunikációs igazgatója, és a Coca-Cola Hapiness intézményének egyik kitalálója. A beszédében elmondta, hogy a boldogság befolyásolhatja a munkahelyi teljesítményünket is, akár 9 perc alatt. Elmondta, hogy a munkahelyi boldogság nem csak lehetséges kellene, hogy legyen, hanem kötelező.  Bebizonyították, hogy a boldog munkavállaló sokkal jobb, termékenyebb, és mindenek előtt a cégek ezt keresik.. Több mint 15 amerikai egyetem bevonásával kimutatatták, hogy egy boldog munkavégző jobban dolgozik csapatban, több vezetői készsége van, jóval kreatívabb, jobban kezeli a nehéz helyzeteket és a nyomást. Egy cég boldog munkavállalókkal jobbá teszi a céget.

De a legérdekesebb, amit Margarita elmondott, az, hogy ezeket a felméréseket évek óta csinálják. Ha egy dolgozót megkérdeztek, hogy mi tenné őt boldogabbá a munkában, az első válasz a fizetés volt (ez elégedettség, nem boldogság, bizonyított tény, hogy csak 2-3 hónapig tart az elégedettség),és utána a rugalmasabb munkaidő.







Ebben az évben azonban, ugyanebben a felmérésben az első válasz más volt: ami minket boldogabbá tesz a munkában az a jó munkahelyi viszony és a jó hangulat. És mi már belefáradtunk a sok pesszimizmusba és a rossz érzésekbe, egy olyan munkaadóra van szükségünk, aki kellemes környezetet biztosít, ahol tudunk dolgozni. Ahhoz hogy ezt elérhessük két tényező kell: a cég, és mi magunk. Margarita arra kért minket, hogy gondoljunk a hozzáállásunk fontosságára. Mikor megérkezünk a munkába, ahogy az ajtóhoz sétálunk érzéseket és érzelmeket továbbítunk. Sokszor, ha találkozunk a liftben egy kollégával és megkérdezzük, hogy mi a helyzet, arccal a földet bámulva ennyit mond "megint hétfő van.." Ezt a mondatot el kell felejtenünk!!
Hogy ez mennyire fontos, hogy hogyan nézünk szembe a munkavállalói élettel, a cég mottóját ajánlotta figyelmünkbe: "alkalmazd a hozzáállást, készülj a szakértelmeddel".  Továbbá, Margarita Alvarez a beszédét a következő mondattal zárta: "Nem hiszem, hogy a dolgok jobbá fognak fordulni, Úgy gondolom, hogy néhány ember képes rá, hogy a legjobbat hozza ki a dolgokból."

A szavai elgondolkodtattak és talán butaságnak tűnik, de én az első nap óta mosolyogva lépek be a munkahelyemre, és ez semmibe sem kerül. Arra kérlek titeket, hogy tegyétek ti is ugyanezt a munkahelyeteken, meg fogjátok látni, hogy terjed szét (a boldogság) és a napok az irodában sokkal élhetőbbek lesznek.

Nos, már egyszer mondtam,hogy arra szeretnék koncentrálni amiről ma beszélni akarok nektek. Ez egy kicsit része a mindennapi életemnek, négy és fél éve csinálom ezt és annyi örömöm lelem benne, hogy itt dolgozhatok, és ma már a munkatársaim, a barátaim.  Összességében 8 éve vagyok a tv híradói programjánál. Mindig is a sportról szólt. Ahogy a legtöbb munka rutinná válik, itt is minden sokkal normálisabb, mint amilyennek tűnik. De ha az emberek arról kérdeznek,hogy mi a legjobb rész a munkámnak, mindig ugyanazt mondom: a legjobb, hogy nem tudhatod, hogy mi fog történni, mindennap történhet valami új, valami váratlan. A legjobb dolog a munkámban az izgulás, a pillangók repkednek a gyomromban mielőtt a lámpa pirosra vált, és kezdődnek a hírek.
 
az 50 perces élő adás előtt rengeteg minden történik, Telecinco hírműsora, háttér:


 Üdv a szerkesztőségben  >> korai megbeszélés  >> A déli sporthírek szerkeszőjével, Raul Gamonnal, aki nincs túl jó hangulatban...az én asztalomnál. >> a Cuatro informatikusai a szerkesztőségben >> bár nem sok ember látja őket dolgozni az irányítóban.. >> részletes adatok a Moto GP részen


  Itt kapom meg a sminkemet... >> ezt csinálja velem Maqui & Pelu.


Marina fésül >> eza kedvenc hajlakkom. Marokkói olajos, és nincs erős büdös szaga >> Mayra és Pedro, akik öltöztetnek minket és segítenek, hogy nagyszerűen nézzünk ki. Mayrat jobban ismerhetitek, ő a híradó stylistja, Pedro pedig a szabónk.


Isabel Jimézzel és David Canteroval, a munkatársaim a kamera előtt és mögött.. >> Beszélnem kell a híradósok lábairól. Isabelnek hosszú vékony lábai vannak, így gyakran kell viselnie nadrágot a a ruha alatt.. >>a vörös fény jelzi, hogy csendben kell maradni!! >> Ez a Telecinco hírműsora... kezdődik.


itt ez a rajz, rólam, David Cantero csinálta, aki egy művész és aki a híradó alatt rajzol és utánna felteszi Instagramra. Isabel is nagyon aktív Instagramon. Kövessétek őket: @canterorepor és @isabeljimenezt5


Bocsánat néhány kép minőségéért, azt hittem könnyebb lesz... A TV-ben mi mindig sietünk, és így néhányuk lehetett volna jobb is. Kedden folytatjuk! Élvezzétek a hosszú hétvégét, tudjátok El Clásico és ez mindig egyenlő egy izgalmas hétvégével.
Sok puszi! És köszönöm.
Ui.: ma Hunter csizmát, Cos legginst és Poete ponchot viseltem. A hosszú fekete ruha (amiben adásban volt) Top Shop.