Iriaval az ElMundo készített egy rövid interjút, arról, hogy milyen az életük mióta újra Madridban élnek.




Gyönyörű, hihetetlenül közvetlen és mosolygós, Iria Otero mindig nagyon elegánsan jelenik meg, ha egy interjúról van szó. Ez a 29 éves pontevedrai, inkább szereti elkerülni az angol WAG kifejezést. Ugyanakkor Diego Lopez felesége láthatóan nyugodt álom férje mellett.


Ezen a vasárnapon a Real Madrid a Barcelona ellen játszik? Ideges vagy?
A Clásico mindig is különleges, de minden meccsnek meg van a maga veszélye. Minden meccsen kint vagyok, ha a Bernabéúban játszanak.

Az ember hall mindenféléket.. Hogy reagálod le a férjedet ért bántásokat?
Ez a munkája része. Az inzultáció normális... Van egy híres dal, a Jolín, pobre suegra, ez jól leírja a helyzetet (nem találtam a számot amiről Iria beszél) De inkább a jó dolgokat, a támogatást kapjuk a rajongóktól, és ez csodálatos.

A férjed tavaly januárban csatlakozott a Real Madridhoz. Emlékszel a telefonhívásra?
Természetesen. Mindhárman otthon voltunk: a férjem, a kislányunk és én.. olyan volt mintha egy álom vált volna valóra. Nincs ennél nagyszerűbb mint itt játszani. Mellesleg ez az a város, ahol a szerelmünk kibontakozott.

És hogy kezdődött?
Júliusban lesz 8 éve. Diego Madridban volt én pedig Galiciában. Néhány barátunk próbálkozott összehozni minket... Próbált itt marasztalni, de tiszteletben tartotta a köztünk lévő távolságot. Különben is tanultam még.

Mikor határoztad el magad?
Amikor befejeztem a Laboratórium Technikusit. Eljött az ideje, hogy eldöntsem. Most már 3 éve házasok vagyunk.

Nehéz volt lemondani a karrierről?
Néha úgy érzem... De a családom kompenzál ezért. Zoet nevelni és 0-24 mellette lenni a legjobb dolog.

Milyen az életed Madridban?
Normális, átlagos. Felkelünk összekészítek mindent Zoenak, aztán elmegyünk a bölcsibe, edzőterembe megyek, délután pedig csak a lányommal vagyok.

Még más híres párok messze élnek a nagyvárostól, addig ti Diegoval a város szívében az El Retiro park mellett éltek...
Én kértem a férjemet, hogy a lakjunk a belvárosban, mert imádom a város nyüzsgését. Ahogy Diego is. Vásárolhatunk, kint lehetünk a parkban...

Hogy változtál meg mióta beléptetek a Real Madrid kapuján?
Látod mi van rajtam, Zara?

Küzdesz a vásárlási lázzal?
Szeretek vásárolni, de megnézem az árcédulákat és mindenre figyelek. Nem szeretek pazarolni. Egy szorgos pék családból jövök, tudom,hogy mennyit kell dolgozni a betevőért.

Kapus feleség, barna bőr, füstös szemek...Mi a helyzet a Sara Carbonerohoz való hasonlítgatásokkal?
Nem hinném, hogy hasonlítunk egymásra. Viszont többen mondták már, hogy az énekesnőre India Martinezre hasonlítok.

És milyen a kapcsolatod Sara Carboneroval?
Jól kijövünk, ahogy a többi játékos párjával is.  Smsezünk a gyerekekről... de beszéljünk valami jobbról, nem akarok másokról beszélni.

Úgy gondolom, hogy igaz a barátságod Nagore Aranburuval, Carlota Ruizzal és Vanja Bosniccal...
Nagyon nagyon jól kijövök velük. Szeretek eljárni otthonról és új emberekkel találkozni. Enni, kávézókba menni, a gyerekekkel közös programokat csinálni.. Igen, megosztjuk egymással a dolgainkat. Ruhák ilyenek.. Gyakran találkozunk a meccsek előtt a stadionban. 

Iker Casillas helyettesítésével, a férjed érkezése óriási felfordulást keltett a Real Madridnál. 
Ez tőlünk teljesen független. Rengeteg szeretet kapunk az utcán az emberektől. A madridista család lenyűgöző. A férjemnek lehetősége adódott rá, hogy megvalósítsa az álmát. Mindennap hálásak vagyunk az Úrnak ezért.