Amikor sikerült meggyőznöm a világ legmegfoghatatlanabb és legelbűvölőbb párját, hogy Mario Testino objektívja elé álljanak, otthonukban, szinte semmit sem viselve, elgondolkodtam…. A csodálatos Carlyne Cerf Dudzeele miért ne mutathatná meg csodálatos tehetségét? .. de a vetkőztetésből talán kevesebb ellentét lenne. Cristiano számára a Bajnokok Ligája és a bajnokság is hamarosan véget ér, a brazíliai Világ Bajnokság kapujában áll, de szentelt egy kis időt arra, hogy válaszoljon néhány kérdésre.




CR7 büszkélkedhet a legnagyobb rajongóval a Nike reklámban, amelyben mindketten szerepelnek és óriási fogadtatásnak örvend, de külön forgattak: "Irinával együtt szerepelni sokat jelent. Irina a világ legcsodálatosabb nője és vele dolgozni meglepő, de egyben nagyon különleges is volt. Ez volt az első alkalom, hogy valami ilyet közösen csináltunk. És nagyon tetszik." Irina folytatja: " Nagyszerű élmény volt ezt a reklámot csinálni, de a jeleneteket nem együtt rögzítettük. Ez pedig az első közös címlapunk és nagyszerű érzés párként együtt dolgozni és megosztani ezt a különleges pillanatot egymással."

Nagyon sokat köszönhet Carlyne-nek, magyarázza az orosz topmodel: "Marioval dolgozni mindig egy álom. Néhány évvel ezelőtt Carlyne teljesen meg volt lepődve, hogy még nem dolgoztam vele sosem. 'Ezen változtatni kell!' - mondta. A következő dolog, amire emlékszem az volt, hogy egy fotózáson vagyok Marioval és Carlyne-nel. Ők ketten kulcsemberei a divatvilágnak.. Nem követik a szabályokat. Ők alkotják!"


A fotózás a decemberi különleges kiadásnál dőlt el, amikor is Mario leszerződött a spanyol Vogueval. És ennek a különös találkozásnak a kezdetét a divat és a foci uralja, a tökéletes egyvelege egy kapcsolatnak, amely maximális fokozaton üzemel. És sikerült nekik az ármányok és a sűrű napirendek ellenére egy fedél alá hozni Oroszországot és Madeirát, az otthonaikat, mint két szomszédos környéket: 



"A különböző kultúránk napról napra közelebb hoznak egymáshoz, és mi erre nagyszerű példa vagyunk - állítja Irina - Tiszteljük egymás gyökereit, egymás tradícióit, és mindennap valami újat tanulunk. A különböző hátterünk is segít, hogy jobban megértsük a másikat és ezzel is erősebbek legyünk."



Beosztani a napjaitokat és még össze is egyeztetni őket, nem tűnik egyszerű feladatnak. Mi a titok?
"Úgy gondolom, hogy a legfontosabb, hogy megértsük mik a legfontosabbak az életben. Az én életemben a munka a legfontosabb, de a család az első, mindenek felett.  Még egy nagyon szigorú beosztás mellett is kell, hogy szentelj időt a családodra."



Szoktál Cristianoval beszélni a munkával kapcsolatos problémákról?
"Nem, soha! Az ez egyik dolog, amit nagyon szeretek benne, ő messze van ettől a világtól.  Amikor a barátommal vagyok, nem akarok a divatról beszélni. Annyi emberrel beszélhetek arról..."



Sokat lehet titeket együtt látni foci és más meccseken is. A sport iránti szenvedélyetek az, ami közös bennetek?
Az apukám sok évig jégkorongozott, nagyon szeretem a sportokat. És igen, határozottan, mindig szakítok időt arra, hogy a barátomat támogassam.





Épp most nevezték ki a Tag Heuer nagykövetének, gólrekordokat dönt, a mostani szezonját a "történelmi” jelzővel illetik, a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolja. Nincs látható akadály előtte a Világbajnokságon.


A luzitán tudja, hogy ki az, aki az ő oldalán áll: "Irina nagyszerű támogató, és sokat segít abban, hogy sikeres a karrierem. Nagyon örülök neki mikor ki tud jönni a stadionba a meccseimre. Nagyon ösztönzően hat, jól érzem magam és önbizalommal tölt el." Irina ez alatt rengeteget dolgozik, a színfalak mögött is, most éppen a filmezésbe kóstol bele, a mitikus Hercules feleségeként a Hercules: Trák háborúk c. filmben. „Nem vagyok profi színésznő és a szerepem is nagyon kicsi. De ez nagyon fontos volt számomra, és a film is nagyszerű! Mindenképp meg kell néznetek!"


Óvatosan nyilatkozik arról, hogy színésznőként folytatja-e karrierjét: „Egyelőre a modell karrieremre szeretnék koncentrálni és az angol óráimra, és majd meglátjuk..." - de vajon beleszól-e a játékos a mozis karrierébe? -  „Soha sem keverjük a magánéletet a munkával. A karrieremmel kapcsolatos döntések az enyémek, és Cristiano ezt tiszteletben tartja." A csatár elégedett az (Irina) első nagyfilmes szerepével. „Nem vagyok meglepődve egyáltalán. Hiszek a benne rejlő lehetőségekben, nem csak a divat szakmában. És az első jeleneteit látva, csodálatos munkát végzett, nagyon büszke vagyok rá."


Mikor az idegességről kérdezzük, hogy mi vár Portugáliára, egyáltalán nem tűnik idegesnek: "Egyáltalán nem!!" -állítja a model.- „Tudom, hogy Cristiano a világ legjobb játékosa és nagyszerűen fog teljesíteni, ahogy mindig is tette.” Cristiano mindig távol marad a spekulációktól és úgy néz szembe a rá nehezedő nyomással mint egy régi baráttal: „Szeretem, ha nyomás nehezedik rám, ez a munkám része. És motiváltan tart. Minden évben kihívás, hogy megdöntsem a saját határaimat." 


Mindeközben lehetséges, hogy a meccsek között a legnagyobb kihívást ez a címlap jelentette. CR7 így válaszol: „Azt mondhatom, hogy mindkét esetben kényelmesen érzem magam (a pályán és a fotózáson is), egyik sem új terep már számomra. De ebben az esetben, talán a Vogue fotózás egy nagy kihívás volt - majd hozzáteszi - mert a csodálatos barátnőmmel voltam.”